Zapečený tvaroh s broskvemi

4 – 6 porcí / 25 minut

Potřebujeme
400 g tvarohu
3 broskve
2 vejce
1 polévkovou lžíci moučkového cukru
2 polévkové lžíce cukru krystal
3 polévkové lžíce krupice
65 g rozinek
50 g pražených lískových oříšků
2 polévkové lžíce másla
4 lístky máty

Postup
1. Broskve vložíme do misky a zalijeme horkou vodou, aby se lépe odstranila slupka. Vypeckujeme je.
Vypeckované a oloupané broskve nakrájíme na plátky. Rozinky opláchneme.
2. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem.
Přidáme tvaroh, 2 polévkové lžíce cukru krupice a dobře smícháme.
3. Do tvarohové směsi přidáme polovinu pražených lískových oříšků. A opatrně přimícháme sníh
z bílků a rozinky.
4. Hrnec vymažeme máslem a vysypeme trochou krupice. Na dno položíme plátky broskví, poté
tvarohovou směs. Posypeme zbývajícími lískovými oříšky a cukrem. Zavřeme víko a v programu
OVEN (Pečení v troubě) nastavíme čas 25 minut.
5. Hotový dezert položíme na talíř a necháme vychladnout. Nakrájíme na kousky a podáváme

Sdílejte