Thajské rýžové nudle s hovězím masem

Velký hlad? Vyzkoušejte rýžové nudle na thajský způsob, které zvládnete do 20 minut.

Potřebujeme:

1 červenou papriku (pokrájenou na proužky)

1 menší mrkev (pokrájenou na tenké nudličky)

lusky sladkého hrášku

2 lžíce oleje (sezamový, arašídový nebo jiný rostlinný olej)

3 stroužky česneku

1 lžíce zázvoru (nadrobno pokrájeného)

2 lžíce sojové omáčky

1 lžíce rybí omáčky

1 lžička medu

½ lžičky čerstvě mletého pepře

½ lžičky thajské chilli pasty

2 chilli papričky

koriandr

1 lžíce sezamových semínek

šťáva z limetky nebo z citrónu

rýžové nudle

 

Marináda:

200 g hovězí kližky

2 lžíce sojové omáčky

1 lžička kukuřičného škrobu

1 lžíce oleje

1 malý stroužek česneku

 

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky, smícháme se surovinami na marinádu: sojovou omáčkou, kukuřičným škrobem, nasekaným česnekem a olejem. Promícháme a necháme několik hodin marinovat – maso bude šťavnatější. Pokud nestíháte – vhoďte na pánev rovnou.

Rýžové nudle nevaříme, pouze je ponoříme na 20  minut do studené vody.

Maso krátce orestujeme v nádobě multicookeru na programu FRY zhruba 3 až 5 minut. Jakmile je hotové, dáme ho stranou a udržujeme teplé. Pokud hovězí maso „přepečeme“, zbytečně ztvrdne.

Do nádoby multicookeru přidáme 2-3 lžíce oleje, na proužky pokrájenou papriku, mrkev – restujeme cca 5 minut, krátce před koncem přihodíme k zeleninové směsi i hráškové lusky. Vše přidáme k masu.

Nyní si připravíme omáčku. Do stejné nádoby přihodíme med, česnek, zázvor, chilli pastu, rybí a sojovou omáčku a velmi krátce restujeme. Do omáčky vhodíme okapané rýžové nudle, promícháme, prohřejeme a na závěr přihodíme masovou směs.

Podáváme s nasekaným koriandrem.

Sdílejte