Telecí guláš s dýní a bramborem

4 porce / 35 minut

Potřebujeme
400 g dýně
500 g telecího masa
2 cibule
1 mrkev
3 brambory
100 g zeleného hrášku
1/2 sklenice vody
2 lžíce rajčat ve vlastní šťávě
4 lžíce oleje
1/2 lžičky tymiánu
mletý černý pepř
sůl dle chuti

Postup
1. Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a vložíme do hrnce s trochou oleje. V programu FRY (Smažit)
nastavíme čas 10 minut. Víko nezavíráme a zeleninu za občasného míchání osmažíme.
Následně přidáme maso a rajčata a pokračujeme ve Smažit dalších 5 minut.
2. K masu přidáme pokrájenou dýni, brambory nakrájené na kostičky, zelený hrášek, tymián
a vše zalijeme vodou. Dochutíme solí a pepřem. Zavřeme víko hrnce a v programu STEW (Dusit)
nastavíme čas na 20 minut.
3. Před servírováním ozdobíme bylinkami.

Sdílejte