Španělské ptáčky
19. 1. 2018 maso oběd pomalé vaření slow cook
4 porce / časová náročnost 6 hodin
Ty nejlepší Španělské ptáčky připravíte z vyzrálého hovězího masa, hodí se vysoký i nízký roštěnec. K dokonalému výsledku potřebují čas. Aby se maso nerozpadlo, je třeba ho nejdříve zatáhnout. Pomalé vaření na nízkém stupni jim dodá tu správnou chuť.
Potřebujeme:
4 plátky hovězího masa, 8 plátků slaniny, hořčice, nakládaná okurka, párek, vejce natvrdo, 2 středně velké cibule, 1 l hovězího vývaru, mletý černý pepř, sůl dle chuti
Postup:
1. Plátky hovězího masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Kyselou okurku,
párek a uvařené vejce rozkrojíme podélně na čtvrtiny. Na každý plátek masa položíme kyselou
okurku, párek, vejce a plátek slaniny, srolujeme a svážeme přírodním provázkem, případně
spojíme dřevěnými párátky.
2. Cibuli nakrájíme najemno. Zbylé plátky slaniny na kostičky. Do hrnce vložíme slaninu a v programu
FRY (Smažit) nastavíme čas 10 minut. Jakmile slanina pustí tuk, přidáme cibuli a za občasného
míchání opečeme dozlatova.
3. Do hrnce přidáme závitky a opečeme je ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
Přilijeme vývar a zamícháme.
4. Zavřeme víko hrnce a v programu SLOW COOK (Pomalé vaření) nastavíme čas 6 hodin
a teplotu 80 °C.
5. Šťavnaté ptáčky podáváme s rýží a přírodní šťávou.