Španělské ptáčky

4 porce / časová náročnost 6 hodin

Ty nejlepší Španělské ptáčky připravíte z vyzrálého hovězího masa, hodí se vysoký i nízký roštěnec. K dokonalému výsledku potřebují čas. Aby se maso nerozpadlo, je třeba ho nejdříve zatáhnout. Pomalé vaření na nízkém stupni jim dodá tu správnou chuť.

Potřebujeme:

4 plátky hovězího masa, 8 plátků slaniny, hořčice, nakládaná okurka, párek, vejce natvrdo, 2 středně velké cibule, 1 l hovězího vývaru, mletý černý pepř, sůl dle chuti

Postup:

1. Plátky hovězího masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Kyselou okurku,

párek a uvařené vejce rozkrojíme podélně na čtvrtiny. Na každý plátek masa položíme kyselou

okurku, párek, vejce a plátek slaniny, srolujeme a svážeme přírodním provázkem, případně

spojíme dřevěnými párátky.

2. Cibuli nakrájíme najemno. Zbylé plátky slaniny na kostičky. Do hrnce vložíme slaninu a v programu

FRY (Smažit) nastavíme čas 10 minut. Jakmile slanina pustí tuk, přidáme cibuli a za občasného

míchání opečeme dozlatova.

3. Do hrnce přidáme závitky a opečeme je ze všech stran, aby se maso zatáhlo.

Přilijeme vývar a zamícháme.

4. Zavřeme víko hrnce a v programu SLOW COOK (Pomalé vaření) nastavíme čas 6 hodin

a teplotu 80 °C.

5. Šťavnaté ptáčky podáváme s rýží a přírodní šťávou.

Sdílejte