Koláč naslano s chřestem a sýrem

Kombinace chutí chřestu a kozího sýru je prostě famózní. A pokud máte vůči kozí vůni výhrady, použijte kravské nebo ovčí výrobky.

Potřebujeme:

140 g mouky (70 g hladké a 70 g polohrubé)

80 g másla

50 g tvrdého sýra (např. cheddar)

4 – 5 lžic studené vody

Náplň:

10 stonků chřestu

1 vejce

100 ml smetany

80 g měkkého kozího sýru

100 g měkkého sýru typu Brie

Postup:

Očištěný a tvrdých částí zbavený chřest nejdříve zlehka osmažíme na programu FRY cca 5 minut s trochou olivového oleje, poté dáme stranou.

Mouku vysypeme na vál, přidáme na kostičky nakrájené máslo a prsty rozdrobíme. Vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a 4 lžíce studené vody, všechno důkladně promícháme a zapracujeme do těsta. Těsto necháme odpočinout 10 minut v lednici.

Odpočinuté těsto pak rozválíme na pečicím papíru a prsty dotvarujeme. Těsto dáme předpéct do hrnce 15 min 140 °C na programu MultiChef. Výhoda hrnce je, že ho nemusíte předehřívat.

Poté připravíme náplň. Vejce prošleháme se smetanou a měkkým kozím sýrem, přidáme sůl a mletý pepř. Nakrájíme sýr Brie, rozložíme na předpečený korpus, zalijeme prošlehanou smetanovou směsí a na vrch poklademe chřest. Dáme zapéct do trouby na 20 minut 140 °C na programu MultiChef.

Těsto je nejdříve velmi křehké, ale pokud ho necháte malinko vychladnout, nedrobí se, dobře se krájí a drží tvar.

Sdílejte