Segedínský guláš s houskovým knedlíkem z páry

TC 8010 zvládne uvařit maso ve spodní části a nad ním rovnou i přílohu. Celý oběd máte hotový najednou bez spousty špinavého nádobí.

Potřebujeme:

700 g vepřového masa na guláš

2 střední cibule

2 stružky česneku

250 g kysaného zelí

2 bobkové listy

½ lžičky čerstvě mletého pepře

1/2 lžičky mletého kmínu

1 lžíci mleté červené papriky

1 lžíci mouky

špetku soli

1 lžíci sádla

Postup:

Nejdříve si v robotu připravíme těsto na knedlík viz postup. Než nám bude těsto kynout, můžeme se vrhnout na přípravu guláše.

Do nerezové nádoby vložíme 2 střední cibule rozkrojené na polovinu a 2 stroužky česneku. Sekací nůž nastavíme na rychlost 6 a sekáme 10 sekund.

Stěrkou setřeme cibuli ze stran, očistíme sekací nůž a vyměníme za míchací nástavec. Necháme zesklovatět cibuli na sádle – teplota 95 °C, 15 minut, rychlost 1.

K osmažené cibuli přidáme na kostičky pokrájené maso, bobkový list, koření, červenou papriku – nastavíme 10 minut na 100 °C, rychlost 1. Maso by mělo být v závěru lehce orestované.

Podlijeme vodou a dusíme už bez míchání 35 minut, teplota 100 °C.

V této fázi už bychom měli mít vykynuté šišky na parním nástavci. Na nerezovou mísu, ve které se guláš pořád vaří, nasadíme parní nástavec se šiškami a nastavíme čas 35 minut a teplotu 120 °C. Zkontrolujte dostatek vody v guláši, protože se nyní bude víc odpařovat!

Uvařené knedlíky dáme i s parním nástavcem bokem odpočinout. K masu přidáme kysané zelí, promícháme a vrch lehce poprášíme moukou. Nastavíme teplotu na 105 °C a čas 15 minut. V závěru promícháme a máme hotovo.

TIP: Během vaření se může stát, že v nerezové nádobě dojde voda a bezpečnostní pojistka se vypne. Poznáte to tak, že robot sice pracuje, ale přestane ohřívat. Pomoc je jednoduchá. Ze spodní strany nerezové nádoby je po levé straně malý plastový bílý čudlík, který je třeba zmáčknout a vše bude opět fungovat.

Sdílejte