Salát s quinoou a červenou řepou

Tento jednoduchý letní salát ohromí dokonalou chutí. Ať už ho podáváte teplý nebo vychlazený zpestří váš stůl jako příloha k masu nebo jako hlavní chod.  Spojení jemné quinoi s nahořklou řepou a sladko-kyselým nálevem je zkrátka famózní.

2 porce / 15 minut

Potřebujeme:

150 g quinoi

1 střední červená řepa

1 menší mrkev

hrst špenátových listů nebo rukoly – pokud máte

1 avokádo

Na zálivku

3 lžíce jablečného octa

2 lžíce limetkové šťávy

2 lžíce olivového oleje

Hrstka nasekané máty, koriandru, petrželky

2 lžíce medu nebo javorového sirupu

Sůl a pepř

Postup:

Quinou několikrát důkladně propláchneme a povaříme – na programu dušení cca 12 – 15 minut. Řepu a mrkev očistíme a najemno nastrouháme, avokádo nakrájíme na malé kostičky a pak vše promícháme s uvařenou quinoou ve velké míse. Suroviny na zálivku důkladně prošleháme a připravenou zálivkou přelijeme salát. Podáváme nejlépe vychlazený.

Sdílejte