Rybí polévka podle Ley

Šéfkuchařka Lea @leaskalova vám přináší recept na super fresh rybí polévku, partnerem pro vaření jí byl varný robot Catler TC 8010.

Potřebujeme na rybí vývar:

  • odřezky z ryb (pražma královská)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • ¼ celeru
  • 1-2 mrkve
  • 2 cibule
  • řapíkatého celeru
  • ½ lžičky semínek koriandru
  • ½ lžičky kardamomu
  • ½ lžičky anýzu

Na přípravu samotné polévky potřebujeme:

  • 5 cm zázvoru
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 1 lžíci červené curry pasty
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 litr našeho rybího vývaru
  • 1 filet z pražmy královské
  • 1 kokosový krém
  • šťávu z ½ limety
  • čerstvé chilli a koriandr

Postup:

Všechny suroviny na vývar dáme společně do hrnce a vaříme alespoň hodinu. Vývar na závěr přecedíme přes jemné síto a dáme stranou.

Na másle si opečeme najemno nasekanou cibuli a zázvor. Poté přidáme curry pastu a rybí omáčku. Tento základ zalijeme vývarem. Přidáme parní košík a vložíme do něj rybí filet na 8 minut na páru. Rybu vyjmeme a za pomocí nástavce s noži polévku vyšleháme společně s kokosovým krémem. Dle chuti doladíme limetkou a rybí omáčkou. Do misky servírujeme kousky ryby, krémovou polévku a ozdobíme čerstvým chilli a koriandrem.

Sdílejte