Rybí polévka podle Ley
2. 5. 2023 kari rybí polévka TC 8010 TC 9010
Šéfkuchařka Lea @leaskalova vám přináší recept na super fresh rybí polévku, partnerem pro vaření jí byl varný robot Catler TC 8010.
Potřebujeme na rybí vývar:
- odřezky z ryb (pražma královská)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rybí omáčky
- ¼ celeru
- 1-2 mrkve
- 2 cibule
- řapíkatého celeru
- ½ lžičky semínek koriandru
- ½ lžičky kardamomu
- ½ lžičky anýzu
Na přípravu samotné polévky potřebujeme:
- 5 cm zázvoru
- 1 cibuli
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci třtinového cukru
- 1 lžíci červené curry pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 litr našeho rybího vývaru
- 1 filet z pražmy královské
- 1 kokosový krém
- šťávu z ½ limety
- čerstvé chilli a koriandr
Postup:
Všechny suroviny na vývar dáme společně do hrnce a vaříme alespoň hodinu. Vývar na závěr přecedíme přes jemné síto a dáme stranou.
Na másle si opečeme najemno nasekanou cibuli a zázvor. Poté přidáme curry pastu a rybí omáčku. Tento základ zalijeme vývarem. Přidáme parní košík a vložíme do něj rybí filet na 8 minut na páru. Rybu vyjmeme a za pomocí nástavce s noži polévku vyšleháme společně s kokosovým krémem. Dle chuti doladíme limetkou a rybí omáčkou. Do misky servírujeme kousky ryby, krémovou polévku a ozdobíme čerstvým chilli a koriandrem.