Rizoto s masem z multicookeru

Indukční multicooker Catler je vybaven programem na přípravu oblíbeného rizota. Správnou volbou rýže připravíte výtečný pokrm velmi rychle a jednoduše. U tohoto receptu jsme zvolili tradiční kombinaci masa, mrkve a hrášku, tedy tak, aby ho ocenila celá rodina. Samotný program trvá 17 minut – musíte proto použít rýži, která vyžaduje delší dobu přípravy – například Arborio. U jiného druhu rýže by se Vám mohlo stát, že pokrm bude rozvařený.

Potřebujeme:

1 větší cibuli

200 g krůtího masa, ale může být i kuřecí nebo vepřové

1 střední mrkev

1 hrnek rýže Arborio

1 lžíci sádla

½ hrnku mrazeného hrášku

½ lžičky čerstvě mletého pepře

1 lžičku gulášového koření

1 lžičku sladké papriky

1 lžičku sušeného oregana

1 lžíci másla

strouhaný parmazán

Postup:

Do nádoby multicookeru vhodíme lžíci sádla a očištěnou nadrobno pokrájenou cibuli. Nastavíme program FRY (Smažení) na 13 minut. Cibuli necháme zesklovatět a pak k ní přidáme na nudličky pokrájené maso, které občas při smažení promícháme. Asi minutu před koncem programu vhodíme všechno koření (mletý pepř, gulášové koření, červenou papriku), dobře zamícháme a necháme směs rozvonět.

Maso zalijeme sklenicí vody (cca 300 ml vody) a nastavíme program STEW (Dušení) na 10 minut. Jakmile máme hotovo, k masu do hrnce vsypeme nejdříve pokrájenou mrkev a teprve navrch propláchnutou rýži a dolijeme vodu v poměru 1:1,5 (rýže a voda). Zavřeme víko a nastavíme program RISSOTTO (Rizoto).

Mezitím spaříme mrazený hrášek horkou vodou. Po skončení programu vsypeme do rýže připravený hrášek, lžíci másla a najemno nastrouhanou lžíci parmazánu – všechno dobře promícháme. Na závěr přidáme ještě parmazán a petrželku a podáváme v ohřátém nádobí. Mimochodem znáte naši dečku pro ohřívání talířů a nádobí?





Sdílejte