Recepty z grilu: Pikantní grilované papričky
28. 5. 2020 balkánský sýr grilované papričky pikantní papričky
Pikantní papričky jsou opravdovou lahůdkou. Grilovat můžete víc druhů, ale právě jalapeňos a serenade jsou pro svou střední pálivost dobře snesitelné i pro slabší povahy. V receptu jsme smíchali sezónní brynzu s jemným balkánským sýrem a dochutili mladou cibulkou.
Potřebujeme:
papričky (očištěné, zbavené jader)
100 g balkánského sýra
100 g brynzy
1 mladá cibulka
pepř
olej
Postup:
Jako první si připravíme náplň ze sýru a brynzy, dochutíme pepřem a nadrobno pokrájenou cibulkou. Směsí naplníme očištěné papričky a otvor uzavřeme tenkým kolečkem cibulky, aby nám sýr při grilování nevytekl. Papričky potřeme olejem a položíme na gril. Opečeme ze všech stran. Na grilu Catler GR 7010 vám to zabere jen několik málo minut.