Recepty z grilu: Grilovaný ananas s pomerančovým karamelem

Ananas můžete připravit na mnoho způsobů. Tato sladká verze chutná všem napříč generacemi. Pomerančový karamel se skořicí – to byste zkrátka měli ochutnat.

Suroviny:

ananas

med

skořice

1 pomeranč

trocha cukru

1 lžička másla

Postup:

Ananas očistíme a potřeme medem se skořicí. Necháme asi hodinu odpočinout. Z cukru si na pánvi připravíme karamel – jakmile se cukr začne topit, přidáme máslo a šťávu z pomeranče. Dobře promícháme a můžeme nechat omáčku zhoustnout.

Mezitím položíme plátky ananasu na gril a opečeme z obou stran. Bude hotový za několik málo minut – na grilu nastavte program na ovoce a zeleninu a zvyšte teplotu na 190 °C.  Podáváme zalitý pomerančovým karamelem zásadně na rozehřátém talíři, aby nám omáčka hned neztuhla.

TIP: Vaše talíře dokonale prohřeje nahřívací dečka talířů Catler PW 3010.

Sdílejte