Polévka z pečené máslové dýně

Je velmi jednoduchá, pečená pouze na másle – tím skvěle vynikne její jemná chuť. Dýni můžete ještě víc zjemnit smetanou, ale já to nedělala. Vyzkoušejte tuto prostou variantu, jsem si jistá, že překvapí.

Potřebujeme:

1 máslová dýně, očištěná a oloupaná

3 lžíce másla

1 menší cibulka

3 stroužky česneku

1,5 litru zeleninového vývaru

sůl, pepř, snítka tymiánu, řeřicha, opražená dýňová semínka

Postup:

Očištěnou máslovou dýni rozkrájíme na menší kousky. Rozkrojíme cibulku a očistíme česnek. Vše vložíme do nádoby Multicookeru, přidáme 3 lžíce másla, tymián, trochu vody a dáme péct na 15 minut 130 °C.

Upečenou dýni zalijeme teplým zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř a necháme ještě dodusit 10 min na programu Stew.

Rozmixujeme do krémové konzistence. Podáváme s trochou dýňového oleje nebo másla a opraženými dýňovými semínky.

Sdílejte