Polévka z červené řepy
2. 2. 2018 červená řepa polévka
Chuť této polévky vás jednoznačně překvapí, je zkrátka dokonalá.
4 porce / 30 minut
Potřebujeme:
700 g červené řepy, 1 brambora (střední), 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 l zeleninový vývar, ocet (používám jemnější jablečný ocet), čerstvě mletý pepř, sůl, zakysaná smetana
Postup:
- Očistíme cibuli a velmi zlehka osmahneme, přidáme očištěnou a nakrájenou řepu a bramboru, pak společně orestujeme na programu „Smažení“ asi 5 minut. Směs v závěru opepříme a lehce osolíme.
- Přilijeme zeleninový vývar a vaříme na programu „Dušení“ 20 minut.
- Po skončení rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme 1-2 lžičky octu podle chuti.
- Servírujeme s nasekaným koprem. Zakysaná smetana polévku zjemní, naopak pro výraznější chuť přidejte ještě trochu čerstvě mletého pepře.
Sdílejte