Pizza Diavola z multicookeru

Na pizzu doma jsem si nikdy netroufla. Možná proto, že ji po mne nikdo nechtěl a také proto, že si v restauraci zaručeně vyberu spíš něco jiného. Za tuto zkušenost bych měla poděkovat paní Michaele ze Slovenska, které jsem popravdě musela přiznat, že pizzu jsem v multicookeru ještě nedělala. Také jsem jí obratem slíbila, že to napravím. A ačkoli se odlišujeme od postupů pečení v typické kamenné peci, výsledek mne, přiznám, samotnou překvapil.

Potřebujeme:

Těsto na pizzu

Rajčatový základ

100 g pikantní klobásy nebo salámu

1 mozzarellu

2 feferonky

1 červenou cibuli

Oregano, bazalku, sůl a pepř

Postup:

Nejdříve si v nádobě hrnce osmahneme kolečka klobásy s několika kolečky cibule – na programu FRY asi 4 minuty. Dáme stranou, budeme je za chvilku servírovat na těsto.

Připravené těsto ručně vytvarujeme do tenkého kruhového tvaru a vložíme do nádoby hrnce. Pokud chceme těsto krásně křupavé, předpečeme si ho z jedné strany (klidně ve výpeku z klobásy) 10 minut na 140 °C. Poté těsto otočíme a začneme nakládat suroviny.

Těsto potřeme rajčatovým základem, naneseme nakrájenou mozarellu, opečená kolečka klobásy, posypeme nakrájenými feferonkami. Navrch dáme lehce opečená kolečka červené cibule, několik menších lístků bazalky, trochu oregana a pečeme 12 min na 140 °C na programu Oven.

Je ďábelsky ostrá a voňavá.

Sdílejte