Pizza Diavola z multicookeru
14. 2. 2019 hlavní chod italská pizza kynuté těsto pizza rajčatový základ na pizzu těsto na pizzu
Na pizzu doma jsem si nikdy netroufla. Možná proto, že ji po mne nikdo nechtěl a také proto, že si v restauraci zaručeně vyberu spíš něco jiného. Za tuto zkušenost bych měla poděkovat paní Michaele ze Slovenska, které jsem popravdě musela přiznat, že pizzu jsem v multicookeru ještě nedělala. Také jsem jí obratem slíbila, že to napravím. A ačkoli se odlišujeme od postupů pečení v typické kamenné peci, výsledek mne, přiznám, samotnou překvapil.
Potřebujeme:
Těsto na pizzu
100 g pikantní klobásy nebo salámu
1 mozzarellu
2 feferonky
1 červenou cibuli
Oregano, bazalku, sůl a pepř
Postup:
Nejdříve si v nádobě hrnce osmahneme kolečka klobásy s několika kolečky cibule – na programu FRY asi 4 minuty. Dáme stranou, budeme je za chvilku servírovat na těsto.
Připravené těsto ručně vytvarujeme do tenkého kruhového tvaru a vložíme do nádoby hrnce. Pokud chceme těsto krásně křupavé, předpečeme si ho z jedné strany (klidně ve výpeku z klobásy) 10 minut na 140 °C. Poté těsto otočíme a začneme nakládat suroviny.
Těsto potřeme rajčatovým základem, naneseme nakrájenou mozarellu, opečená kolečka klobásy, posypeme nakrájenými feferonkami. Navrch dáme lehce opečená kolečka červené cibule, několik menších lístků bazalky, trochu oregana a pečeme 12 min na 140 °C na programu Oven.
Je ďábelsky ostrá a voňavá.