Pečené kaštany
14. 11. 2018 pečené kaštany
Kaštany provoněné ulice hlásí, že venku přituhuje. Vůně i chuť pečených kaštanů přitom nic nenahradí. Použijte je třeba do nádivky, nebo snězte jen tak – jsou zdravé a tělu mimořádně prospěšné. Pro svůj vysoký obsah uhlovodíků jsou cenným zdrojem energie pro naše nervy, mozek i každou buňku lidského těla. Mají také vysoký obsah vlákniny a štíhlou linii určitě nenabourají.
Můžete je péct nebo vařit, v multicookeru Catler jsme je upekli.
Postup:
Koupené čerstvé kaštany namočíme na hodinu do studené vody, budou pak více šťavnaté. Vyjmeme z vody a dobře nařízneme na špičce do křížku tak, aby byl každý řez asi 2 cm dlouhý. Budou se pak lépe loupat. Pozor, nenaříznuté kaštany se chovají jako bomba (co by to udělalo s tlakovým hrncem – nevím, nezkoušela jsem).
Vložíme je do nádoby hrnce a pečeme 15 minut na programu OVEN 140 °C. Poté kaštany promícháme a necháme je péct dalších 15 minut při stejné teplotě. Ochutnejte a jsou-li hotové, můžete loupat, jinak přidejte ještě asi 10 minut.
Loupeme je teplé a výhodou nádoby hrnce je, že udržuje teplo, což při loupání mnoha kusů oceníte.