Pečená krkovice s pikantní omáčkou a italským chlebem

Skvělou krkovici s omáčkou z rajčat okouzlíte celou rodinu a kromě toho je i zdravá. Obvykle ji musíme udělat víc – zmizne totiž rychleji, než se dostane na stůl.

2 porce / časově o něco náročnější 

Ingredience

Chléb:

500 g hladké mouky

400 ml teplé vody

½ droždí

1 lžíce mořské soli

2 lžíce olivového oleje

Maso:

300 g krkovice v celku

olivový olej

vločková sůl a čerstvě mletý pepř

Zelenina: 1 paprika, 1 červená cibule

Omáčka: 1 rajče, 1 červená paprika, snítka rozmarýnu, chilli paprička, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek

česneku, sůl a pepř

Postup: 

1. Do mísy nalijeme teplou vodu a rozmícháme v ní droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Zakryjeme a necháme na teplém místě nakynout – asi 2 hodiny. Z nakynutého těsta vypracujeme dva bochánky, vytvarujeme placky, potřeme je olivovým olejem, posypeme mořskou solí, olej i sůl prsty zamačkáme do těsta a dáme do hrnce. Pečeme 10–12 minut na program OVEN (pečení v troubě) nastavený na 140 °C. Poté chléb otočte a pečte dalších 10–12 minut.

2. Krkovici potřeme z obou stran olivovým olejem, zasypeme čerstvě mletým pepřem. Maso vložíme do hrnce, nastavíme program FRY (smažení), víko necháme otevřené a opečeme 3 minuty z jedné strany, poté 2 minuty z druhé strany. Víko uzavřeme, nastavíme program OVEN, čas 10 minut a teplotu 140 °C. Před podáváním nechejte maso asi 10 minut odpočinout.

3. Zeleninu pokrájíme na větší kusy, dáme do výpeku z masa a pečeme 10 minut v programu OVEN na 140 °C.

4. Suroviny na omáčku (vyjma česneku) pokrájíme, dáme do hrnce a pečeme 15 minut v programu OVEN na 130 °C. Poté směs rozmačkáme vidličkou, vmícháme nadrcený česnek a dochutíme solí a pepřem.

5. Maso krájíme na plátky, posypeme vločkovou solí a podáváme s pečenou zeleninou, omáčkou a chlebem.

Sdílejte