O nás

Velká kuchyň v jednom hrnci …

Ještě donedávna byla kuchyň výhradně mým teritoriem, až do chvíle, kdy mi kolem začala cupitat malá konkurence s našťouchanými vařečkami v kapsách. Pochopitelně, vše fungl nové v barevné květované zástěrce. Tomu jsem se já, s reklamní zástěrou a použitými vařečkami, nemohla rovnat. Opravdový průlom v naší kuchyni však nastal ve chvíli, kdy jsem si domů přinesla hrnec, celou kuchyň vecpanou do velikosti 50 x 50 cm. Ha, říkám si v duchu. Chvíli tam jen tak trůnil na kuchyňské lince a drobotina ho okukovala, zvyklá už na ledacos, toto bylo přeci jen silnější než gravitace. Zvenku tlačítka, světýlka, kroužky a navíc ještě mluví! I medvěd od „fišerprajs“ by mohl závidět. Uvnitř těžká bytelná nádoba – chytnete do rukou a zaručeně poznáte, že je něco jinak.

Velmi dobře si pamatuji na první pokrm, který jsem v té pidi-kuchyni dělala. Polévka je grunt a zvlášť pravý silný vývar. Říkám mu, předveď se, brouku. Nejdříve lehce opečené maso s morkovou kostí, to vše do 15 minut, pak 1,5 hodiny na programu vývar zcela bez starostí. Sem-tam jsem mrkla okem, jestli ještě nevybouchl. Nejvíc nás pobavila hláška, kterou teď slýcháváme dost často „Prosím, odstupte od hrnce, vypouštím páru“… Tak teď to přijde, si říkám. Pustil páru a sám se uvedl do úsporného režimu ohřívání. A vývar? Měl grády. Zelenina měkká nikoli rozvařená, maso výtečné.

Technicky vzato, indukční desku, pánev, troubu i tlakový hrnec jsem postupně vyměnila za indukci v hrnci (od několika lidí jsem slyšela srovnání s mini-konvektomatem). Pokud jde o chuť a možnosti, které indukční hrnec nabízí, pak jsme v rovině luxusu, šetří čas, nikoli na úkor výsledku, a navíc je to zábavné. A my především chceme, abyste vařili kvalitně, měli z toho radost, dosáhli vždy perfektní výsledek, a mohli se věnovat sobě nebo svým blízkým. 

Celý tento blog je o vaření v indukčním hrnci Catler, abychom vám rozptýlili první obavy a usnadnili cestu za lepšími výsledky. Ale především chceme, aby Vás to s námi bavilo.