Nadívané telecí karbanátky
2. 2. 2018 hlavní chod oběd
4 porce / 25 minut
Potřebujeme
500 g telecího masa
1/2 sklenice mléka
1 cibuli
4 vejce natvrdo
2 vejce
hrubou mouku podle potřeby
50 g zeleného hrášku
2 polévkové lžíce oleje
mletý černý pepř
sůl dle chuti
Postup
1. Maso pomeleme a zalijeme mlékem. Přidáme najemno nasekanou cibuli, hrubou mouku, 2 vejce,
sůl, pepř a hmotu dobře propracujeme.
2. Vnitřek hrnce potřete olejem a na dno vyložíme polovinu mleté masové směsi. Na směs vložíme
4 natvrdo uvařená vejce. Na vejce pak položíme druhou polovinu masové směsi a okraje pevně
stlačíme, aby se spojily.
3. Zavřeme víko hrnce a v programu STEW (Dusit) nastavíme čas 25 minut.
4. Upečené maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. Podáváme s hráškem a bylinkami.