Minestrone podle Ley Skálové

Lea v našem hrnci vaří už od léta a připravila super rychlou a vynikající italskou zeleninovou polévku. Je sytá a perfektně zahřeje v chladnějších dnech.

Potřebujeme:

1 cibule
2 střední mrkve
10 malých rajčat
8 -10 růžiček kapusty
1 – 2 stonky řapíkatého celeru
1 malá bulva fenyklu
1 malá cuketa
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
1 plechovka sterilovaných a pokrájených rajčat
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
3-4 bobkové listy
tymián
sůl
zakysaná smetana na závěr na dochucení

Postup:

Do nádoby hrnce dáme 3 lžíce oleje, pokrájenou cibulku a nastavíme program FRY (Smažení) na 15 minut. Zhruba po 2 minutách přidáme k cibulce na kolečka pokrájenou mrkev – tu musíme dobře opéct, a proto společně restujeme ještě asi 8 minut. Mezitím si pokrájíme cuketu, růžičky kapusty, řapíkatý celer a fenykl. Vše přidáme k cibulce s mrkví a společně restujeme zbylých 5 minut.

Zalijeme rajčaty a fazolkami, přidáme bobkový list, tymián a dle chuti osolíme. Dolijeme vodu a zeleninu ještě trochu dovaříme – k tomu nám nejlépe poslouží program MULTICHEF nastavený na 20 minut a 96 °C. Asi 10 minut před koncem přidáme poslední ingredience – drobné růžičky brokolice, pokrájená rajčata a nadrobno nasekaný česnek. Polévku necháme prohřát a dochutíme limetkou. Nezapomeňte, že brokolice má křupat.  

TIP Ley Skálové: Minestrone výborně chutná se zakysanou smetanou pokapanou čerstvým zeleným olejem a limetkou.

Sdílejte