Lahodný fenyklový krém s parmazánem

Tuto polévku musíte zkusit a věřte, že vás překvapí lahodnou chutí i snadnou přípravou.

Potřebujeme:

1 ks cibule

4 stroužky česneku

3 ks fenyklu

2 ks brambor

1 litr zeleninového vývaru

100 ml smetany 31%

čerstvý mletý pepř

strouhaný parmazán

nasekané oříšky

olivový olej

sůl

Postup:

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku s drceným česnekem. Bulvy fenyklu nakrájíme a lehce opečeme na oleji na programu FRY cca 5 minut. Poté zalijeme vývarem a přidáme nakrájené brambory, sůl, čerstvě mletý pepř a vaříme doměkka na programu STEW 15 minut.

Uvařenou zeleninu v mixéru rozmixujeme, vrátíme do nádoby hrnce a přidáme smetanu. Na závěr už necháme jen lehce vřít – program FRY, cca 2-3 minuty.

Při podávání posypeme čerstvou fenyklovou natí, strouhaným parmazánem (klidně nešetřete) a mletými (nasekanými) oříšky, zakápneme olejem a hotovo.

Sdílejte