Lahodný fenyklový krém s parmazánem
18. 10. 2018 fenyklový krém polévka
Tuto polévku musíte zkusit a věřte, že vás překvapí lahodnou chutí i snadnou přípravou.
Potřebujeme:
1 ks cibule
4 stroužky česneku
3 ks fenyklu
2 ks brambor
1 litr zeleninového vývaru
100 ml smetany 31%
čerstvý mletý pepř
strouhaný parmazán
nasekané oříšky
olivový olej
sůl
Postup:
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku s drceným česnekem. Bulvy fenyklu nakrájíme a lehce opečeme na oleji na programu FRY cca 5 minut. Poté zalijeme vývarem a přidáme nakrájené brambory, sůl, čerstvě mletý pepř a vaříme doměkka na programu STEW 15 minut.
Uvařenou zeleninu v mixéru rozmixujeme, vrátíme do nádoby hrnce a přidáme smetanu. Na závěr už necháme jen lehce vřít – program FRY, cca 2-3 minuty.
Při podávání posypeme čerstvou fenyklovou natí, strouhaným parmazánem (klidně nešetřete) a mletými (nasekanými) oříšky, zakápneme olejem a hotovo.