Kuřecí suflé

4-6 porcí / 35 minut

Potřebujeme
400 g kuřecích prsou
kelímek zakysané smetany
2 vejce
2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
2 snítky kopru
3 menší šálky vody
sůl a zelené bylinky dle chuti
formičky na suflé

Postup
1. Kuřecí prsa osolíme, vložíme do hrnce a zalijeme 3 šálky vody. Zavřeme víko a v programu
STEW (Dusit) nastavíme čas 15 minut. Po dokončení přípravy necháme vychladnout.
2. Takto připravené kuřecí maso najemno pomeleme, přimícháme zakysanou smetanu, žloutek,
máslo a vyšleháme ručním mixérem. V druhé míse vyšleháme tuhý sníh z vaječných bílků
a opatrně ho vmícháme do masové směsi.
3. Formičky na suflé vymažeme změklým máslem a dáme do nich připravenou směs.
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme parní nástavec a do něj formičky. Zavřeme víko hrnce
a v programu STEAM (Příprava v páře) nastavíme čas 20 minut.
4. Hotové suflé podáváme se zakysanou smetanou a bylinkami.

Sdílejte