Kuře „garam masala“
2. 7. 2018 garam masala pečené kuře
Garam masala je asi nejznámější indické koření – bývá základem mnoha kari. Je známé též pod názvem „koření pěti vůní“. Tuto směs si snadno připravíme i doma z celých semen – buď si ji nameleme, nebo použijeme hmoždíř.
2 porce / 30 minut
Potřebujeme:
1 francouzské kuře
2 lžíce koření garam masala
1 kelímek bílého jogurtu
Na přípravu směsi koření garam masala potřebujeme:
2 lžíce semínek koriandru
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky celého černého pepře
1 lžička kardamom semínek
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletých hřebíčků
1/2 muškátového oříšku nastrouhaného
Vše pomeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři. Takto připravené koření můžeme i krátce uchovat v uzavřené nádobě.
Postup:
Připravíme si marinádu z koření a jogurtu, kterou potřeme maso a uložíme alespoň na 6 hodin do lednice. Chutě se krásně spojí s masem. Do nádoby hrnce přidáme lžící oleje a kuře lehce osmahneme z každé strany – na programu FRY asi 8 minut. Pak přidáme ještě trochu oleje a vody a pečeme na programu OVEN asi 25 minut.
Podávejte například se salátem z quinoi.