Kuře „garam masala“

Garam masala je asi nejznámější indické koření – bývá základem mnoha kari. Je známé též pod názvem „koření pěti vůní“. Tuto směs si snadno připravíme i doma z celých semen – buď si ji nameleme, nebo použijeme hmoždíř.

2 porce / 30 minut

Potřebujeme:

1 francouzské kuře

2 lžíce koření garam masala

1 kelímek bílého jogurtu

 

Na přípravu směsi koření garam masala potřebujeme:

2 lžíce semínek koriandru

1 lžička římského kmínu

1/2 lžičky celého černého pepře

1 lžička kardamom semínek

1 lžička mleté skořice

1/2 lžičky mletých hřebíčků

1/2 muškátového oříšku nastrouhaného

Vše pomeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři. Takto připravené koření můžeme i krátce uchovat v uzavřené nádobě.

Postup:

Připravíme si marinádu z koření a jogurtu, kterou potřeme maso a uložíme alespoň na 6 hodin do lednice. Chutě se krásně spojí s masem. Do nádoby hrnce přidáme lžící oleje a kuře lehce osmahneme z každé strany – na programu FRY asi 8 minut. Pak přidáme ještě trochu oleje a vody a pečeme na programu OVEN asi 25 minut.

Podávejte například se salátem z quinoi.

Sdílejte