Kukuřičná polenta

Polenta je kukuřičná kaše jinak nevýrazné chuti, proto se dobře kombinuje třeba s pečeným masem. Ale jako děti si ji možná pamatujete jako lehkou večeři od babiček podávanou jen tak s máslem a mlékem. Použijete-li vývar namísto vody, bude její chuť výraznější. Výborná je také opékaná a v našem hrnci ji na programu POLÉVKA připravíte téměř bez práce.

Potřebujeme:

1 hrnek kukuřičné polenty

4 hrnky horké vody nebo horkého vývaru

2 lžíce másla

Špetka soli

Postup:

Kukuřičnou polentu zalijeme hrnkem vody a necháme zhruba 1-2 hodiny před přípravou ve vodě. Pak do nádoby multicookeru nalijeme horkou vodu nebo vývar, přidáme lžíci másla a vlijeme polentu a dobře promícháme.

Zavřeme víko, nastavíme program SOUP (polévka). Po skončení zamícháme, přidáme druhou lžíci másla a podáváme. Polenta bude krásně jemná a nehrudkovatí.

TIP: Polentu připravujeme v poměru 1:4. Pokud použijete vodu, bude její chuť méně výrazná a hodí se jako příloha k hlavnímu jídlu. Vývarem nebo mlékem se stane sytější a výraznější.

Sdílejte