Krůtí stehna na fenyklu a rajčatech
28. 11. 2018 fenykl hlavní chod krůtí maso oběd recepty z fenyklu recepty z jednoho hrnce
Věřte, že vás tento recept ohromí svou dokonalou souhrou chutí ve slano-kyselém podtónu doladěném vůní citrónu a fenyklu. A pokud jste doposud fenykl neznali, máte skvělou příležitost ho zkusit.
Doba přípravy 90 minut / 3 porce
3 krůtí stehna (použijte klidně kuřecí)
2 menší bulvy fenyklu
3 lžíce hladké mouky na obalení
1 lžíce mleté sladké papriky
5 lžic rostlinného oleje
2 menší cibulky
100 ml bílého vína
1 konzerva loupaných rajčat
1 lžička citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
sůl, čerstvě mletý pepř
300 ml drůbežího vývaru
Postup:
Bulvy fenyklu rozčtvrtíme a osmahneme v nádobě multicookeru na programu FRY cca 10 minut. Fenykl vyndáme z nádoby hrnce a necháme ho samostatně v míse.
Stehna opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem. Smícháme hladkou mouku s paprikou a v této směsi obalíme stehna. Multicooker nastavíme na program FRY 15 minut a stehna ze všech stran osmahneme. Když máme téměř hotovo, přidáme cibulku a nakrájený česnek. Až je všechno pěkně dozlatova osmahnuté podlijeme vínem a krátce zredukujeme. Poté přidáme vývar, sůl, pepř a vše necháme dusit 35 minut – program STEW (dušení).
Jakmile je maso hotové, přidáme k němu do nádoby hrnce loupaná rajčata, fenykl, citrónovou kůru, šťávu a ještě dodusíme 10 minut. Fenykl bude měkký akorát, nikoli rozvařený.
Podávejte s pečeným bramborem, kuskusem nebo křupavou bagetou.