Krůtí stehna na fenyklu a rajčatech

Věřte, že vás tento recept ohromí svou dokonalou souhrou chutí ve slano-kyselém podtónu doladěném vůní citrónu a fenyklu. A pokud jste doposud fenykl neznali, máte skvělou příležitost ho zkusit.

Doba přípravy 90 minut / 3 porce

3 krůtí stehna (použijte klidně kuřecí)

2 menší bulvy fenyklu

3 lžíce hladké mouky na obalení

1 lžíce mleté sladké papriky

5 lžic rostlinného oleje

2 menší cibulky

100 ml bílého vína

1 konzerva loupaných rajčat

1 lžička citrónové kůry

1 lžíce citrónové šťávy

sůl, čerstvě mletý pepř

300 ml drůbežího vývaru

Postup:

Bulvy fenyklu rozčtvrtíme a osmahneme v nádobě multicookeru na programu FRY cca 10 minut. Fenykl vyndáme z nádoby hrnce a necháme ho samostatně v míse.

Stehna opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem. Smícháme hladkou mouku s paprikou a v této směsi obalíme stehna. Multicooker nastavíme na program FRY 15 minut a stehna ze všech stran osmahneme. Když máme téměř hotovo, přidáme cibulku a nakrájený česnek. Až je všechno pěkně dozlatova osmahnuté podlijeme vínem a krátce zredukujeme. Poté přidáme vývar, sůl, pepř a vše necháme dusit 35 minut – program STEW (dušení).

Jakmile je maso hotové, přidáme k němu do nádoby hrnce loupaná rajčata, fenykl, citrónovou kůru, šťávu a ještě dodusíme 10 minut. Fenykl bude měkký akorát, nikoli rozvařený.

Podávejte s pečeným bramborem, kuskusem nebo křupavou bagetou.

Sdílejte