Krůtí roláda se špenátem a kopřivou

Rolády bývají oblíbeným pokrmem nejen pro sváteční chvíle. Tradičně ji můžete naplnit špenátem, ale pro velikonoční variantu namíchejte špenát s kopřivou, posypejte řeřichou a máte vitaminovou nálož.

Potřebujeme:

2 ks krůtích prsou vcelku

2 vaničky špenátu (nebo promíchaného s mladou kopřivou)

10 plátků anglické slaniny

3 stroužky česneku

sůl, pepř

2 lžíce oleje

řeřichu

Postup: 

Krůtí prsa nařízneme tak, aby se nechala zkroutit do rolády (návod lze najít na internetu). Mezitím si připravíme špenátovo – kopřivovou náplň. Nastavíme hrnec na program smažení (FRY), přidáme lžíci oleje, nadrobno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Přidáme omyté a pokrájené zelené listy a krátce orestujeme.

Mezitím poklademe plátky anglické slaniny na naříznuté maso. Vychladlou zelenou směs poklademe na anglickou slaninu a zabalíme do rolády. Aby nám krásně držela, převážeme si ji nití. Rolády před tepelnou úpravou opepříme.

Hrnec nastavíme na program smažení FRY 10 minut, přidáme olej a rolády opečeme ze všech stran. K výpeku nalijeme asi 150 ml vody a necháme rolády dusit, program (STEW) – 20 minut. Se solí to díky slanině není nutné přehánět.

Posypeme řeřichou a podáváme s bramborem.

Sdílejte