Krůtí roláda se špenátem a kopřivou
19. 3. 2020 hlavní chod krůtí maso krůtí prsa velikonoční roládad
Rolády bývají oblíbeným pokrmem nejen pro sváteční chvíle. Tradičně ji můžete naplnit špenátem, ale pro velikonoční variantu namíchejte špenát s kopřivou, posypejte řeřichou a máte vitaminovou nálož.
Potřebujeme:
2 ks krůtích prsou vcelku
2 vaničky špenátu (nebo promíchaného s mladou kopřivou)
10 plátků anglické slaniny
3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce oleje
řeřichu
Postup:
Krůtí prsa nařízneme tak, aby se nechala zkroutit do rolády (návod lze najít na internetu). Mezitím si připravíme špenátovo – kopřivovou náplň. Nastavíme hrnec na program smažení (FRY), přidáme lžíci oleje, nadrobno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Přidáme omyté a pokrájené zelené listy a krátce orestujeme.
Mezitím poklademe plátky anglické slaniny na naříznuté maso. Vychladlou zelenou směs poklademe na anglickou slaninu a zabalíme do rolády. Aby nám krásně držela, převážeme si ji nití. Rolády před tepelnou úpravou opepříme.
Hrnec nastavíme na program smažení FRY 10 minut, přidáme olej a rolády opečeme ze všech stran. K výpeku nalijeme asi 150 ml vody a necháme rolády dusit, program (STEW) – 20 minut. Se solí to díky slanině není nutné přehánět.
Posypeme řeřichou a podáváme s bramborem.