Vše z jednoho hrnce: krůtí prsa s chorizem a pečenými brambory

Na vlčí hlad jsou nejlepší rychlé recepty a tento dokonalý recept zvládnete do hodiny. Krůtí maso s rajčaty, sýrem brie a plátky chorizo a přílohou pečenými brambory – o tom nejde jen básnit, to musíte zkusit. V hlavní „bylinné“ roli: bazalka a rozmarýn.

Potřebujeme:

10 ks středně velkých brambor

2 lžíce olivového oleje

400 g krůtí steak (prsa) cca 3 – 5 cm vysoký

100 g sýr brie

1 větší rajče

4- 5 koleček chorizo

lístky bazalky a snítka rozmarýnu

hrubá sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:

Nejdříve umyté a rozpůlené brambory uvaříme v páře: Do nádoby multicookeru dáme 150 ml vody a rozpůlené brambory, zapneme program STEAM (vaření v páře) na 12 minut. Po ukončení programu vyndáme brambory a vodu vylijeme.

Mezitím si připravíme maso – osolíme a opepříme a necháme ho zatáhnout na lžíci oleje cca 8 minut na programu FRY. Maso získá krásnou barvu a my vzácný výpek, ve kterém pak vše dopečeme. Na programu FRY zlehka opečeme také brambory – cca 5-7 minut.

Než se osmahnou brambory, maso několikrát nařízneme z jedné strany a do zářezů umístíme kolečko chorizo, sýru brie, rajče a na vrch list bazalky. Takto nastrojené maso umístíme na brambory a necháme péct na 25 minut při teplotě 120 °C v programu Multichef. Hotovo.

Děkujeme za krásné fotky Marku Kučerovi a redakci iPrima Fresh

 

Sdílejte