Vše z jednoho hrnce: krůtí prsa s chorizem a pečenými brambory
17. 12. 2018 chorizo hlavní chod krůtí prsa oběd recepty z jednoho hrnce večeře
Na vlčí hlad jsou nejlepší rychlé recepty a tento dokonalý recept zvládnete do hodiny. Krůtí maso s rajčaty, sýrem brie a plátky chorizo a přílohou pečenými brambory – o tom nejde jen básnit, to musíte zkusit. V hlavní „bylinné“ roli: bazalka a rozmarýn.
Potřebujeme:
10 ks středně velkých brambor
2 lžíce olivového oleje
400 g krůtí steak (prsa) cca 3 – 5 cm vysoký
100 g sýr brie
1 větší rajče
4- 5 koleček chorizo
lístky bazalky a snítka rozmarýnu
hrubá sůl, čerstvě mletý pepř
Postup:
Nejdříve umyté a rozpůlené brambory uvaříme v páře: Do nádoby multicookeru dáme 150 ml vody a rozpůlené brambory, zapneme program STEAM (vaření v páře) na 12 minut. Po ukončení programu vyndáme brambory a vodu vylijeme.
Mezitím si připravíme maso – osolíme a opepříme a necháme ho zatáhnout na lžíci oleje cca 8 minut na programu FRY. Maso získá krásnou barvu a my vzácný výpek, ve kterém pak vše dopečeme. Na programu FRY zlehka opečeme také brambory – cca 5-7 minut.
Než se osmahnou brambory, maso několikrát nařízneme z jedné strany a do zářezů umístíme kolečko chorizo, sýru brie, rajče a na vrch list bazalky. Takto nastrojené maso umístíme na brambory a necháme péct na 25 minut při teplotě 120 °C v programu Multichef. Hotovo.
Děkujeme za krásné fotky Marku Kučerovi a redakci iPrima Fresh