Křehká vepřová roláda s bazalkou a sušenými rajčaty
21. 12. 2021 TC 8010 termocooker vaření v páře veprova rolada
Kdo nevyzkoušel, neuvěří, jak lahodné může být maso uvařené v páře – šťavnaté a křehké, s výraznou chutí. Je to důkaz, že vaření v páře není jen pro dietáře.
Potřebujeme:
700 g vepřové plece
100 g anglické slaniny nebo česnekového boku
8 kusů sušených rajčat
hrst čerstvé nasekané bazalky
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
sůl
Postup:
Vepřovou plec si nařízneme tak, aby nám vznikl jeden větší plát, který opepříme, zlehka osolíme a potřeme olejem. Necháme marinovat přes noc v lednici.
Poté maso naklepeme, vyložíme plátky slaniny, na kterou poklademe pokrájená sušená rajčata a čerstvou bazalku. Pomocí bavlněné nitě svážeme. Takto připravenou roládu opečeme na pánvi ze všech stran (cca 18 minut), aby se maso dobře zatáhlo.
Do mixovací nádoby varného robota nalijeme dostatek vody – cca 2 litry a nad ni umístíme parní nástavec. Nastavíme teplotu 120 °C / 30 min. Po zaznění signálu přemístíme roládu na parní nástavec a necháme celých 30 min. vařit.
Po uvaření maso vyndáme, přikryjeme alobalem, necháme odpočinout 5 minut, nakrájíme, zbavíme nitě a podáváme.