Křehká vepřová roláda s bazalkou a sušenými rajčaty

Kdo nevyzkoušel, neuvěří, jak lahodné může být maso uvařené v páře – šťavnaté a křehké, s výraznou chutí. Je to důkaz, že vaření v páře není jen pro dietáře.

Potřebujeme:

700 g vepřové plece

100 g anglické slaniny nebo česnekového boku

8 kusů sušených rajčat

hrst čerstvé nasekané bazalky

čerstvě mletý pepř

2 lžíce oleje

sůl

Postup:

Vepřovou plec si nařízneme tak, aby nám vznikl jeden větší plát, který opepříme, zlehka osolíme a potřeme olejem. Necháme marinovat přes noc v lednici.

Poté maso naklepeme, vyložíme plátky slaniny, na kterou poklademe pokrájená sušená rajčata a čerstvou bazalku. Pomocí bavlněné nitě svážeme. Takto připravenou roládu opečeme na pánvi ze všech stran (cca 18 minut), aby se maso dobře zatáhlo.

Do mixovací nádoby varného robota nalijeme dostatek vody – cca 2 litry a nad ni umístíme parní nástavec. Nastavíme teplotu 120 °C / 30 min. Po zaznění signálu přemístíme roládu na parní nástavec a necháme celých 30 min. vařit.

Po uvaření maso vyndáme, přikryjeme alobalem, necháme odpočinout 5 minut, nakrájíme, zbavíme nitě a podáváme.

Sdílejte