Kaštanovo-čokoládový luxus

Dlouho jsem hledala ideální spojení pro kaštany, nic složitého, ale hlavně aby nezanikla jejich přirozená chuť. Našla jsem ji u Gordona Ramseye. Kombinace napůl kaštany, napůl čokoláda mi přišla jako skvělá varianta a zde je výsledek. Absolutní omámení smyslů.

Potřebujeme:

200 g loupaných očištěných kaštanů (vařených nebo pečených)

2 lžíce nadrobno nasekaných kaštanů (jako posypka navrch)

200 g hořké čokolády nad 70 %

200 g másla

3 vejce

1/2 hrnku agáve sirupu (pokud nemáte, nahraďte 90 g hnědého cukru)

100 ml smetany

90 ml mléka

Postup:

Ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu. Smetanu, mléko a kaštany dáme vařit, jakmile směs začne vřít, sundáme a rozmixujeme.

Žloutky utřeme s agáve sirupem (nebo s cukrem) a z bílků ušleháme tuhý sníh. Vyšlehané žloutky, rozmixované kaštany a čokoládovou směs důkladně smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh. Nádobu hrnce vysteleme pečicím papírem, přelijeme směs, posypeme nasekanými kaštany. Pečeme 35 minut na 120 °C na programu OVEN.

Po upečení nechejte chvíli chladnout.

Je absolutně bez mouky, nádherně drží tvar a je neskutečně dobrý!

Sdílejte