Kaštanovo-čokoládový luxus
28. 11. 2018 čokoláda čokoládové brownies dezerty pečené kaštany
Dlouho jsem hledala ideální spojení pro kaštany, nic složitého, ale hlavně aby nezanikla jejich přirozená chuť. Našla jsem ji u Gordona Ramseye. Kombinace napůl kaštany, napůl čokoláda mi přišla jako skvělá varianta a zde je výsledek. Absolutní omámení smyslů.
Potřebujeme:
200 g loupaných očištěných kaštanů (vařených nebo pečených)
2 lžíce nadrobno nasekaných kaštanů (jako posypka navrch)
200 g hořké čokolády nad 70 %
200 g másla
3 vejce
1/2 hrnku agáve sirupu (pokud nemáte, nahraďte 90 g hnědého cukru)
100 ml smetany
90 ml mléka
Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu. Smetanu, mléko a kaštany dáme vařit, jakmile směs začne vřít, sundáme a rozmixujeme.
Žloutky utřeme s agáve sirupem (nebo s cukrem) a z bílků ušleháme tuhý sníh. Vyšlehané žloutky, rozmixované kaštany a čokoládovou směs důkladně smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh. Nádobu hrnce vysteleme pečicím papírem, přelijeme směs, posypeme nasekanými kaštany. Pečeme 35 minut na 120 °C na programu OVEN.
Po upečení nechejte chvíli chladnout.
Je absolutně bez mouky, nádherně drží tvar a je neskutečně dobrý!