Kachna na bílém víně

4 porce / 30 minut

Potřebujeme
600 g kachních stehen
1 sklenici bílého vína
1 červenou cibuli
1 lžíci mleté sladké papriky
60 g brokolice
1 řapíkatý celer
1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
4 lžíce nasekaného koriandru
mletý černý pepř
sůl dle chuti
1 lžíce oleje

Postup
1. Kachní stehna omyjeme a osušíme. Opepříme je a potřeme mletou paprikou.
V programu FRY (Smažit) stehna opečeme na lžíci oleje ze všech stran do zlatova.

2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Brokolici rozdělíme na růžičky, řapíkatý celer nakrájíme na
kostičky. Vše vložíme do hrnce k opečeným stehnům. Přidáme víno, nastrouhaný zázvor,
nasekaný česnek, koriandr, sůl, pepř a vše promícháme. Zavřeme víko a v programu STEW
(Dusit) nastavíme čas 25 minut. V případě potřeby dobu prodloužíme na 30 minut, aby maso bylo
dostatečně měkké a šlo od kosti.

3. Podáváme s rýží a nasekanými bylinkami.

Sdílejte