Jemná chřestová polévka

Tato chřestová polévka je velmi jemná a bude chutnat i dětem.

Potřebujeme:

1 větší šalotku

2 stroužky česneku

1 střední bramboru

6 – 7 stonek chřestu

1 lžíci olivového oleje

1,5 litru zeleninového vývaru

1 žloutek

100 ml smetany

1 lžička másla

kousek chleba na krutony

Postup:

Do robota vložíme sekací nástavec a šalotku (rozkrojenou na polovinu) s česnekem – sekáme 10 sekund, rychlost 6.

Vyměníme sekací nástavec za míchací, přidáme olivový olej a restujeme 8 minut, 95 °C.

Mezitím oloupeme bramboru a chřest. Bramboru pokrájenou na kostičky přidáme k cibulce a ještě restujeme další 2 minuty, 100 °C.

Zalijeme horkým zeleninovým vývarem, přidáme stonky oloupaného chřestu (špičky jsou zvlášť), osolíme, opepříme a vaříme 15 minut, 100 °C.

Žloutek vidličkou vyšleháme se smetanou a pomalu vlijeme do polévky.

Vložíme sekací nástavec a krátce promixujeme – rychlost 6.

Mezitím si vedle na pánvi opečeme špičky chřestu a kousky chleba nejlépe na troše másla.

Podáváme polévku horkou dozdobenou opečeným chřestem a krutony.

Sdílejte