Jednohubky s odpalovaného těsta

Jsou krásné, efektivní, rychlé a strašně dobré. Náplně si můžete zvolit slané nebo sladké. Z této porce vytvoříte asi 18 menších kousků a v našem varném robotu zvládnete těsto raz-dva. Recept na odpalované těsto jsem zvolila podle webu kucharkaprodceru.cz

Na těsto potřebujeme:

150 ml vody

50 g másla

80 g hladké mouky

špetku soli

2 vejce velikosti M

Postup:

Do nádoby termocookeru vložíme nástavec na míchání, odměříme vodu, přidáme máslo a špetku soli. Nastavíme teplotu 90 °C rychlost 1 na 3 minuty. Do horké směsi přes síto přidáme mouku.

Vyměníme nástavec za šlehací metlu. Nastavíme 100 °C, čas 7 minut a rychlost 2. Necháme víko otevřené, aby se vlhkost mohla odpařovat! Po uplynutí doby se robot zastaví. Výsledkem je hladké těsto podobné jíšce, mírně napečené na dně nádoby.

Necháme těsto asi hodinu vychladnout zhruba na teplotu těla. Postupně přidáme vajíčka – vždy po jednom a každé necháme zašlehat. Na závěr je těsto krásně hladké, nikoli však tekuté.

Těsto vložíme do sáčku a tvoříme menší větrníčky na pečicím papíře. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 minut, poté stáhneme teplotu na 170 – 180 °C a dopečeme ještě asi 5 -10 minut do zlatorůžové barvy.

Upečené těsto necháme vychladnout špičkou dole na mřížce. Po vychladnutí naplníme.

Náplně:

1. Pomazánka ze sušených rajčat – recept najdete u nás na webu

2. Lučina s cibulkou, doplněna o plátek lososa, dozdobena koprem a okurkou

3. Tvarohovo-kořeněná s česnekem

Sdílejte