Jarní polévka z medvědího česneku a s kozím sýrem

Jarní polévka s jemnou česnekovou chutí plná vitaminů. Svazky medvědího česneku koupíte na farmářských trzích, nebo „honem“ do lesa – pořád roste!

Potřebujeme:

2 brambory

1 svazek medvědího česneku

1 litr zeleninového vývaru

80 g měkkého kozího sýru (použitý francouzský měkký sýr z kozího mléka)

150 ml smetana

sůl

pepř

Postup:

Nejdříve si připravíme kousky opraženého chleba nebo housky – na programu FRY lehce osmahneme s kouskem olivového oleje a dáme stranou.

Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vývaru na programu dušení (STEW) 10 minut. Přidáme nakrájený medvědí česnek a krátce povaříme (program FRY cca 5 minut). Polévku rozmixujeme. Stejně tak rozmícháme měkký sýr se smetanou, které přidáme do polévky a ještě krátce povaříme.

Podáváme s kouskem opečeného chleba a dozdobíme nasekanými listy medvědího česneku.

Sdílejte