Jarní polévka z medvědího česneku a s kozím sýrem
2. 5. 2018 kozí sýr medvědí česnek polévka
Jarní polévka s jemnou česnekovou chutí plná vitaminů. Svazky medvědího česneku koupíte na farmářských trzích, nebo „honem“ do lesa – pořád roste!
Potřebujeme:
2 brambory
1 svazek medvědího česneku
1 litr zeleninového vývaru
80 g měkkého kozího sýru (použitý francouzský měkký sýr z kozího mléka)
150 ml smetana
sůl
pepř
Postup:
Nejdříve si připravíme kousky opraženého chleba nebo housky – na programu FRY lehce osmahneme s kouskem olivového oleje a dáme stranou.
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vývaru na programu dušení (STEW) 10 minut. Přidáme nakrájený medvědí česnek a krátce povaříme (program FRY cca 5 minut). Polévku rozmixujeme. Stejně tak rozmícháme měkký sýr se smetanou, které přidáme do polévky a ještě krátce povaříme.
Podáváme s kouskem opečeného chleba a dozdobíme nasekanými listy medvědího česneku.