Italské rizoto s liškami

V receptu jsou použité sušené lišky ještě loňského podzimu, které snadno a jako na slunci usušíte v sušičce Catler FD 4010.

Potřebujeme / Suroviny (2 – 3 porce):

2 hrsti sušených lišek (předem namočených alespoň 4 hodiny)

1 cibule

1 stroužek česneku

1 dcl bílého vína

200 g rýže arborio

2 lžíce másla

50 g parmazánu

½ lžičky kmínu

1 lžička tymiánu (ideální čerstvý tymián)

½ lžičky mletého pepře

500 – 700 ml vývaru

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobné kousky a necháme smažit na lžíci másla – nastavíme 95 °C a 10 minut, rychlost míchání 1. Krátce před koncem vhodíme přes víko drcený česnek.

Přidáme propláchnutou rýži a necháme ji, aby se obalila – trvá to krátce asi 1 minutu. Nastavíme varný robot opět na 95 °C, 18 minut a rychlost 1. Víko ponecháme celou dobu otevřené.

Rýži podlijeme bílým vínem a necháme odpařit, přidáme koření a lišky i s vodou a pak postupně podléváme horkým vývarem. Rýži ochutnejte a pokud je již měkká, avšak uvnitř křupe, máte hotovo.

Nakonec zamícháme druhou lžíci másla a nastrouhaný parmazán.

Pokud chcete rizoto krémovější a tekutější, použijte celý vývar, jinak vám postačí menší množství.

Sdílejte