Hovězí Stroganov
26. 4. 2018 hlavní chod
Původně ruské jídlo je u nás hodně oblíbené. S naším hrncem ho máte připravené do půl hodiny, pěkně šťavnaté a chutné.
Počet porcí: 4–6
Čas vaření: 30 minut
Potřebujeme
450 g hovězího masa
1 cibuli
1 kelímek zakysané smetany
2 lžičky mouky
2 petrželové natě
2 polévkové lžíce rajského protlaku
sůl dle chuti
Postup
1. Cibuli nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na cca 4cm kostičky. Do hrnce vložíme maso, necháme otevřené víko a nastavíme program FRY (Smažit). Osmahneme maso, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Maso vyjmeme a v hrnci osmažíme cibuli. 2. Poté vložíme maso zpět, promícháme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a zakysanou smetanu. Opět promícháme. Poté zavřeme víko hrnce a v programu FRY (Smažit) nastavíme čas 10 minut. Během přípravy promícháme.
3. Poté přidáme do hrnce sůl podle chuti, pepř a bobkový list, zavřeme víko a nastavíme
v programu MULTI CHEF (Osobní nastavení) čas 20 minut a teplotu 100 °C.
4. Doporučujeme Stroganov podávat s vařenými těstovinami, můžeme také posypat sezamem
a bylinkami.