Recepty z grilu: Grilovaný lilek v marinádě
28. 5. 2020 grilovaný lilek marinovaný lilek recepty na gril
Tento marinovaný lilek je přímo božský! Jednoduchý recept zvládnou i začátečníci a s kontaktním grilem Catler GR 7010 bude rychle připravený. Hodí se jako předkrm, ale i hlavní jídlo nebo jako příloha.
Potřebujeme:
1 lilek
2 lžíce olivového oleje
1 česnek
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce octa balsamico
kapary
1 lžička medu
chilli vločky
Postup:
Nejdříve si připravíme marinádu z oleje, sójové omáčky, balsamica a medu, důkladně zamícháme. Pak přidáme drcený česnek, kapary a chilli vločky.
Lilek nakrájíme na silné plátky o velikosti cca 0,5 cm. Každý plátek potřeme olejem a položíme na gril. Opečeme z obou stran a ještě horký potřeme marinádou. Marinované lilky podáváme ihned ještě teplé, ale chutnají i vychlazené.
TIP: Pokrm vždy podávejte na nahřátých talířích. Práci vám ulehčí ohřívací dečka Catler PW 3010. Naskládáte do ní až 8 velkých talířů, které ohřeje na 36°C!