Recepty z grilu: Grilovaný lilek v marinádě

Tento marinovaný lilek je přímo božský! Jednoduchý recept zvládnou i začátečníci a s kontaktním grilem Catler GR 7010 bude rychle připravený. Hodí se jako předkrm, ale i hlavní jídlo nebo jako příloha.

Potřebujeme:

1 lilek

2 lžíce olivového oleje

1 česnek

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce octa balsamico

kapary

1 lžička medu

chilli vločky

Postup:

Nejdříve si připravíme marinádu z oleje, sójové omáčky, balsamica a medu, důkladně zamícháme. Pak přidáme drcený česnek, kapary a chilli vločky.

Lilek nakrájíme na silné plátky o velikosti cca 0,5 cm. Každý plátek potřeme olejem a položíme na gril. Opečeme z obou stran a ještě horký potřeme marinádou. Marinované lilky podáváme ihned ještě teplé, ale chutnají i vychlazené.

TIP: Pokrm vždy podávejte na nahřátých talířích. Práci vám ulehčí ohřívací dečka Catler PW 3010. Naskládáte do ní až 8 velkých talířů, které ohřeje na 36°C!

Sdílejte