Recepty z grilu: Grilovaný chřest s pancettou

Sezona grilování začala teprve nedávno. Jste na ni připraveni? S grilem Catler GR 7010 připravíte nejrůznější speciality. Vyzkoušejte třeba tyto chřestové výhonky ve slanině.

Suroviny:

svazek zeleného chřestu

plátky pancetty nebo anglické slaniny

1-2 lžíce olivového oleje

stroužek česneku

1 lžíce sójové omáčky

pepř, sůl

Postup:

Nejdříve si připravíme chřestové výhonky, odstraníme zdřevnatělé konce a omyjeme. Poté připravíme marinádu z oleje, třeného česneku (nebo drobně krájeného) a sójové omáčky. Marinádou potřeme chřestové stonky. Pak vezmeme dva–tři stonky a obalíme je pancettou. Grilujeme z každé strany jen několik málo minut – nastavte si na grilu program pro zeleninu a zvyšte teplotu na 185 °C.

Pro dokonalý požitek podávejte grilovaný chřest na teplých talířích, které vám připraví nahřívací dečka na talíře PW 3010.

Sdílejte