Recepty z grilu: Grilovaný chřest s pancettou
28. 5. 2020 chřest grilovaný chřest
Sezona grilování začala teprve nedávno. Jste na ni připraveni? S grilem Catler GR 7010 připravíte nejrůznější speciality. Vyzkoušejte třeba tyto chřestové výhonky ve slanině.
Suroviny:
svazek zeleného chřestu
plátky pancetty nebo anglické slaniny
1-2 lžíce olivového oleje
stroužek česneku
1 lžíce sójové omáčky
pepř, sůl
Postup:
Nejdříve si připravíme chřestové výhonky, odstraníme zdřevnatělé konce a omyjeme. Poté připravíme marinádu z oleje, třeného česneku (nebo drobně krájeného) a sójové omáčky. Marinádou potřeme chřestové stonky. Pak vezmeme dva–tři stonky a obalíme je pancettou. Grilujeme z každé strany jen několik málo minut – nastavte si na grilu program pro zeleninu a zvyšte teplotu na 185 °C.
Pro dokonalý požitek podávejte grilovaný chřest na teplých talířích, které vám připraví nahřívací dečka na talíře PW 3010.