Gnocchi se sušenými rajčaty a slaninou
1. 2. 2019 gnocci hlavní chod
Pouhých 30 minut postačí k přípravě tohoto pokrmu. Je lehký, plný výrazné chuti sušených rajčat, slaniny a parmazánu, a to vše završí nahořklá příchuť zdravé rukoly.
Potřebujeme:
1 balíček gnocchi (500 g)
½ skleničky nakládaných sušených rajčat v oleji
150 g anglické slaniny
1 malá červená cibulka
1 stroužek česneku
1 lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu
100 g parmazánu
listy rukoly nebo směsi salátových listů
Postup:
Gnocchi jsou již předvařené, takže mohou jít přímo do nádoby hrnce k opékání. Pokud však volíte variantu jejich uvaření, dejte je nejdříve do páry na 12 minut, poté postupujte podle receptu.
V nádobě hrnce nejdříve opečeme na větší plátky nakrájenou anglickou slaninu a dáme stranou – program FRY cca 6 minut. Do výpeku ze slaniny přidáme 2-3 lžíce oleje z rajčat, nastavíme program FRY a zlehka osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, pak přidáme gnocchi, které ještě opékáme celkem zhruba 8 minut.
Přidáme nakrájená sušená rajčata, ochutíme pepřem a tymiánem a důkladně promícháváme. Těsně před koncem programu vmícháme anglickou slaninu a čerstvé bylinky.
Na talíři posypeme parmazánem, přidáme rukolu a salátové listy.