Gnocchi se sušenými rajčaty a slaninou

Pouhých 30 minut postačí k přípravě tohoto pokrmu.  Je lehký, plný výrazné chuti sušených rajčat, slaniny a parmazánu, a to vše završí nahořklá příchuť zdravé rukoly.

Potřebujeme:

1 balíček gnocchi (500 g)

½ skleničky nakládaných sušených rajčat v oleji

150 g anglické slaniny

1 malá červená cibulka

1 stroužek česneku

1 lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu

100 g parmazánu

listy rukoly nebo směsi salátových listů

Postup:

Gnocchi jsou již předvařené, takže mohou jít přímo do nádoby hrnce k opékání. Pokud však volíte variantu jejich uvaření, dejte je nejdříve do páry na 12 minut, poté postupujte podle receptu.

V nádobě hrnce nejdříve opečeme na větší plátky nakrájenou anglickou slaninu a dáme stranou – program FRY cca 6 minut. Do výpeku ze slaniny přidáme 2-3 lžíce oleje z rajčat, nastavíme program FRY a zlehka osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, pak přidáme gnocchi, které ještě opékáme celkem zhruba 8 minut.

Přidáme nakrájená sušená rajčata, ochutíme pepřem a tymiánem a důkladně promícháváme. Těsně před koncem programu vmícháme anglickou slaninu a čerstvé bylinky.

Na talíři posypeme parmazánem, přidáme rukolu a salátové listy.

Sdílejte