Focaccia s česnekem a cibulí z varného robota TC 9010

Máme pro vás další skvělý recept od šéfkuchařky Ley, @leaskalova, která pro vás připravila vláčnou kynutou focacciu.

Potřebujeme:

500 g hladké mouky

1 lžičku soli

1 lžičku cukru

1 balíček sušeného droždí

400 ml teplé vody

3 lžíce olivového oleje

2 cibule

5 stroužků česneku

2 snítky rozmarýnu

Postup:

Do robota dáme vodu, droždí, cukr a sůl. Zapneme na 37 stupňů a stupeň šlehání 2. Necháme cca 2 minuty pořádně promíchat a prohřát, budeme mít jistotu, že vše hezky nakyne.

Následně prosejeme mouku a opět necháme pracovat robot. Už bez teploty jen na stupeň šlehaní 1, cca 3 minuty. Přidáme nasekaný rozmarýn a necháme ho zapracovat do těsta.

Poté vyndáme metlu a necháme těsto vykynout na velmi teplé místo cca na 1-1,5 hodiny.

Těsto vyklopíme do vyššího plechu s pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Těsto opatrně rozprostřeme po celé ploše plechu. Zakryjeme utěrkou a dáme znovu na teplé místo na 15 minut. Během toho si cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a přidáme nejprve cibuli. Opečeme ji do zlatova a až na závěr přidáme česnek a pouze ho necháme rozvonět. Cibuli s česnekem včetně oleje poklademe po povrchu focaccii, oběma rukama děláme ďolíky po celé ploše. Pečeme cca 20 minut, dokud není zlatá na povrchu. Dobrou chuť.

Sdílejte