Dušená mrkev na másle a medu

Ze školních jídelen si tento pokrm pamatujeme v zcela jiném provedení, nevypadal příliš vábně, přesto ho mnozí milují. Naše mrkev na másle s bylinkami bude baštou pro všechny věkové skupiny.

Potřebujeme:

3 porce / příprava max. 25 minut

12 ks středních nebo menších mrkví

½ čajové lžičky medu

2 lžíce másla

150 ml vody

sůl, čerstvě mletý černý pepř

nasekanou hladkolistou petržel

Postup:

Do nádoby hrnce vložíme 2 lžíce másla a necháme rozpustit – nastavíme program FRY (Smažení) na 6 minut. Vložíme očištěnou a pokrájenou mrkev, přidáme med a dobře promícháme. Mrkev osmahneme a necháme jemně zesklovatět. Po skončení programu zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme cca 10 min. v programu STEW (Dušení). Mrkev bude měkká, nikoliv však rozvařená.

Pokud chceme tekutinu víc hustou, můžeme ji ještě zredukovat na programu FRY (max. 3 minuty) a přidáme ještě kousek másla. Posypeme petrželkou a podáváme.

 

Sdílejte