Domácí oříškový krém s kakaem
13. 5. 2019 dezerty oříškový krém vakuovy mixér vysokorychlostní mixování
Oříškový krém je lahůdka, kterou potěšíte všechny smysly a hlavně mozek díky obsahu omega kyselin. Vyzkoušeli jsme, jestli ho zvládneme i na našem vakuovém mixéru Catler VB 8010. Šlo to nádherně hladce a tu je výsledek …
Potřebujeme:
200 g lískových ořechů
200 g vlašských ořechů
5 lžic ořechového likéru (pro děti vynecháme)
8 – 10 vrchovatých lžic kokosového mléka (můžete i víc, pokud chcete hladší směs)
Agáve sirup na doslazení podle chuti
2 lžíce kvalitního kakaa
Postup:
Rozmixujeme ořechová jádra (zvolíme režim manuální nastavení, stupeň 3 až 5). Je třeba několikrát zastavit a stěrkou otřít stěny mixéru. Pak necháme směs pořádně rozmixovat na stupni 8 a až poté přidáme ostatní suroviny. Mixujeme na stupni 5 – 8 dohladka. Celý proces by neměl trvat déle než 15 minut.
Oříškový krém neobsahuje žádné konzervanty (vyjma trochy alkoholu), takže v lednici vydrží maximálně 5 dnů. Plánujeme ho použít do dezertu z našeho multicookeru – recept bude co nevidět.