Dim Sum

4 porce / 12 minut

Potřebujeme

Na těsto
250 g hladké mouky
100 ml vody
1 vejce

Na knedlíčky
400 g vyloupaných krevet
2 polévkové lžíce sójové omáčky
2 polévkové lžíce rýžového vína
1 polévkovou lžíci kukuřičné mouky
1 polévkovou lžíci cukru krystal
1 balíček listů zeleného salátu
2 polévkové lžíce nasekaného kopru
2 menší sklenice vody
mletý černý pepř
sůl dle chuti

Postup
1. Suroviny na těsto smícháme v míse a rukama vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme
váleček a necháme ho odpočinout asi 10 minut.
2. Krevety nasekáme najemno pomocí ručního mixéru. Smícháme s vodou, sójovou omáčkou, vínem,
cukrem a pepřem. Do krevetové směsi přidáme kukuřičnou mouku a pořádně promícháme.
3. Odpočatý váleček těsta rozválíme na tenký plát. A nařežeme ho na čtverce o straně cca 6 cm.
Do středu každého čtverce vložíme kopeček krevetové směsi a okraje těsta pevně stiskneme,
aby směs během přípravy z knedlíčku nevytekla.
4. Do hrnce nalijeme 2 sklenice vody a vložíme parní nástavec. Dno parního nástavce vyložíme listy
salátu a na ty vyskládáme knedlíčky tak, aby se nedotýkaly. Zavřeme víko hrnce a v programu
STEAM (Příprava v páře) nastavíme čas 12 minut. Postup opakujeme se všemi zbývajícími
knedlíčky.
5. Podáváme se sójovou omáčkou a zeleným salátem.

Sdílejte