Čokoládové potěšení
19. 1. 2018 bábovičky čokoláda dezerty
4 porce / časová náročnost 45 minut
Žádný milovník čokolády neodolá tomuto sladkému pokušení. Hořká čokoláda povzbudí smysly a pohladí chuťové buňky.
Potřebujeme
Na těsto: 150 g hořké čokolády, 140 g změklého másla, 2 vejce, 3 polévkové lžíce cukru krupice, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky vanilkového cukru, silikonové formičky
Na polevu: 125 g smetany, 50 g hořké čokolády
Postup
1. Žloutky oddělíme od bílků. Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a s máslem vložíme do hrnce.
Přidáme 2 žloutky, mouku a vanilkový cukr. V programu FRY (Smažit) budeme směs zahřívat
a míchat, dokud nezhoustne.
2. Zavřeme víko hrnce a nastavíme program STEW (Dusit) na čas 15 minut.
3. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně ho zamícháme do čokoládové směsi.
4. Silikonové formičky vymažeme máslem a pomocí lžíce naplníme těstem. Formičky vložíme
do hrnce, zavřeme víko a v programu OVEN (Příprava v troubě) nastavíme čas 30 minut.
5. Ve vodní lázni ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní hořkou čokoládu.
6. Po upečení opatrně vyjmeme formičky z hrnce a necháme je vychladnout, poté vyklopíme na talíř.
Podáváme s čokoládovou polevou.