Čokoládové opojení s malinami
3. 11. 2018 brownies čokoládové brownies dezerty
Upéct božské brownies rozplývající se na jazyku, je snadnější, než byste čekali. U prvního sousta pochopíte, proč je čokoláda tolik milována.
8 porcí / čas pečení do 1 hodiny
Potřebujeme jen pár surovin:
220 g hořké čokolády min. 70 %
200 g másla
3 vejce
170 g třtinového cukru
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 lžíce arašídového oleje na potřetí formy (může být i máslo)
Hrst čerstvých nebo mražených malin
Postup:
Rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s máslem ve vodní lázni. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout, poté ji promícháme s vaječnou směsí. Postupně zapracujeme prosátou mouku. Pamatujte, že nestačí mouku pouze vsypat do směsi, ale je třeba jí opravdu prosít, je to kouzlo dobré konzistence těsta. Vše vymícháme do hladké směsi. Do nádoby hrnce dáme pečicí papír, který potřeme arašídovým olejem a na něj vlijeme těsto. Navrch poklademe maliny a pečeme 35 min. na 130 °C. Uprostřed budou brownies měkké a čokoládové, což je v pořádku. Trpělivě vyčkáme, až v nádobě zchladnou a až poté nakrájíme.