Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Tuto nálož čokolády si prostě musíte užít. Věřte, že kombinace se slaným arašídovým máslem je přímo nebezpečná.

Potřebujeme:

200 g hořké čokolády min 80 %

100 g másla

1 vrchovatá lžíce vanilkového cukru (s pravou vanilkou)

arašídové máslo

Postup:

K přípravě máme 2 možnosti – buď si směs čokolády, cukru a másla necháme rozpustit na páře, nebo všechno hodíme do mixovací nádoby. První možnost doporučuji, pokud máte méně hmoty, naopak tu druhou, pokud připravujete cukroví ve větším množství.

Pára – 100 °C, cca 5 min.

Mixovací nádoba – míchání rychlost 1, teplota 75 °C, cca 3 – 5 min.

Do mixovací nádoby nalijeme vodu a na ni položíme parní nástavec. Nastavíme vaření v páře 100 °C.

Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do vhodné nádoby (použila jsem nerezovou mísu, která dobře vede teplo), přidáme máslo a vanilkový cukr. Čokoláda se během chvilky rozpustí, směs pak dobře promícháme.

Rozpuštěnou čokoládu přendáme pomocí lžíce do připravených košíčků a necháme alespoň hodinu ztuhnout. Na čokoládu pomocí čajové lžičky naneseme vrstvu arašídového másla a rozetřeme. Navrch nalijeme čokoládu (opět si pomůžeme polévkovou lžící) a necháme kompletně ztuhnout.

Množství vystačí na cca 9 velkých košíčků.

Sdílejte