Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
21. 12. 2021 čokoládové košíčky TC 8010 termocooker
Tuto nálož čokolády si prostě musíte užít. Věřte, že kombinace se slaným arašídovým máslem je přímo nebezpečná.
Potřebujeme:
200 g hořké čokolády min 80 %
100 g másla
1 vrchovatá lžíce vanilkového cukru (s pravou vanilkou)
arašídové máslo
Postup:
K přípravě máme 2 možnosti – buď si směs čokolády, cukru a másla necháme rozpustit na páře, nebo všechno hodíme do mixovací nádoby. První možnost doporučuji, pokud máte méně hmoty, naopak tu druhou, pokud připravujete cukroví ve větším množství.
Pára – 100 °C, cca 5 min.
Mixovací nádoba – míchání rychlost 1, teplota 75 °C, cca 3 – 5 min.
–
Do mixovací nádoby nalijeme vodu a na ni položíme parní nástavec. Nastavíme vaření v páře 100 °C.
Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do vhodné nádoby (použila jsem nerezovou mísu, která dobře vede teplo), přidáme máslo a vanilkový cukr. Čokoláda se během chvilky rozpustí, směs pak dobře promícháme.
Rozpuštěnou čokoládu přendáme pomocí lžíce do připravených košíčků a necháme alespoň hodinu ztuhnout. Na čokoládu pomocí čajové lžičky naneseme vrstvu arašídového másla a rozetřeme. Navrch nalijeme čokoládu (opět si pomůžeme polévkovou lžící) a necháme kompletně ztuhnout.
Množství vystačí na cca 9 velkých košíčků.