Čokoládové brownies

Oblíbená čokoládová klasika. Výborná je i lehce zahřátá v mikrovlnce, kdy kousky čokolády změknou a jsou nádherně vláčné.  Já zvolila kombinaci sladké chuti se slanými arašídy.

Potřebujeme:

130 g hořké čokolády

75 g másla

2 vejce

120 g třtinový cukr

60 g hladká mouka + ¾ lžičky kypřícího prášku

1 lžíce holandského kakaa

Cca 30 g nasekaných vlašských ořechů, mandlí nebo slaných arašídů

Postup: 

1. Čokoládu nalámeme a máslo nakrájíme, vložíme do žáruvzdorné mísy a ve vodní lázni rozpustíme, pak necháme zlehka zchladnout. (Tento krok lze zvládnout i v hrnci na programu MultiChef, 20 min, 110 °C – při otevřeném víku, avšak je potřeba pootočit vrchním víčkem do polohy zamčeno).

2. Vejce prošleháme a přidáme i s cukrem do čokoládové směsi. Mouku s práškem do pečiva a kakao vsypeme do tekuté směsi, dobře promícháme. Nasucho opražené ořechy nebo mandle vmícháme do těsta, arašídy není třeba předem opéct.

3. Do hrnce vložíme pečící papír a těsto na něj vylijeme. Pečeme 35 minut na 130 °C. Po vyndání těsto ještě dojde. Vyndáme ho snadno pomocí přečnívajícího pečicího papíru.

4. Můžete podávat jen tak, nebo ještě poprašte kakaem.

Sdílejte