Čokoládové brownies
21. 6. 2018 brownies čokoláda čokoládové brownies dezerty
Oblíbená čokoládová klasika. Výborná je i lehce zahřátá v mikrovlnce, kdy kousky čokolády změknou a jsou nádherně vláčné. Já zvolila kombinaci sladké chuti se slanými arašídy.
Potřebujeme:
130 g hořké čokolády
75 g másla
2 vejce
120 g třtinový cukr
60 g hladká mouka + ¾ lžičky kypřícího prášku
1 lžíce holandského kakaa
Cca 30 g nasekaných vlašských ořechů, mandlí nebo slaných arašídů
Postup:
1. Čokoládu nalámeme a máslo nakrájíme, vložíme do žáruvzdorné mísy a ve vodní lázni rozpustíme, pak necháme zlehka zchladnout. (Tento krok lze zvládnout i v hrnci na programu MultiChef, 20 min, 110 °C – při otevřeném víku, avšak je potřeba pootočit vrchním víčkem do polohy zamčeno).
2. Vejce prošleháme a přidáme i s cukrem do čokoládové směsi. Mouku s práškem do pečiva a kakao vsypeme do tekuté směsi, dobře promícháme. Nasucho opražené ořechy nebo mandle vmícháme do těsta, arašídy není třeba předem opéct.
3. Do hrnce vložíme pečící papír a těsto na něj vylijeme. Pečeme 35 minut na 130 °C. Po vyndání těsto ještě dojde. Vyndáme ho snadno pomocí přečnívajícího pečicího papíru.
4. Můžete podávat jen tak, nebo ještě poprašte kakaem.