Čočkový salát s mangoldem a olivami
28. 11. 2019 čočka hlavní chod mangold salát
Tento salát můžete jíst teplý i studený a svou chutí Vás prostě dostane …
Potřebujeme:
1 hrníček zelené čočky
2 stroužky česneku
1 malá červená cibule
1 svazek mangoldu
1 citrón
2 lžíce olivového oleje
1 hrníček oliv
1 chilli paprička
100 g anglické slaniny
sůl, pepř
Postup:
Na lžíci oleje orestujeme červenou cibulku – nastavíme program FRY (Smažení) na 5 minut. Přidáme propláchnutou čočku a dobře promícháme. Čočku s cibulí zalijeme vodou v poměru 1: 1,5 dílu vody a necháme v program STEW (Dušení) podusit 15 minut. Po skončení programu čočka ještě nebude úplně uvařená, ale chybí jí už jen pár minut. Nechte ji dojít pod dohledem – nastavte multicooker do programu MULTICHEF na 10 minut a 93 °C. Pokud chybí voda, můžete přidat, pokud voda v hrnci zbyla, snadno se teď odpaří. Na pánvi nebo v druhé nádobě hrnce (lze přikoupit) osmahneme červené stonky mangoldu, přidáme česnek, anglickou slaninu, chilli.
Na závěr přidáme listy mangoldu a trochu vody a velmi krátce prohřejeme. Nyní smícháme čočku s mangoldem, dochutíme solí, pepřem, zakápneme olejem a citrónovou šťávou.
TIP: Tento salát podáváme jako hlavni chod nebo přílohu. Můžeme ho udělat čistě vegetariánský bez anglické slaniny. A pokud nemáte mangold přidejte třeba špenát nebo koriandr.