Bramborové pyré s bryndzou

Máte rádi bryndzu? Pak zajisté neodoláte tomuto pyré, které můžete připravit buď jako přílohu nebo i samostatně. A jak víme, na dokonalém propojení brambor, bryndzy a slaniny a také kopru staví mnoho slovenských receptů.

4 porce /příprava 30 minut

Suroviny:

1 bryndza 125 g

4 velké brambory

slanina

kopr

lžička másla + máslo do bramborové kaše

100 ml teplého mléka

 

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme a necháme vařit v páře (program Vaření v páře) asi 20 minut. Pak z brambor připravíme kaši: brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a teplé mléko.

Změklou bryndzu rozmícháme se lžičkou másla.

Servírujeme vrstvením a pokud chcete vzhled jako na fotce, je třeba použít formičku o průměru přibližně 8 cm. Bramborovou kaši dáme na spodek, překryjeme vrstvou bryndzy a na vrch dáme opět bramborou kaši.

Až nyní si připravíme slaninu se šťávou. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na programu FRY smažíme asi 3 minuty.

Na talíři připravenou bramborou kaši hned posypeme kousky slaniny a zalijeme horkou šťávou – pozor, při zalévání bude ještě prskat. Dozdobíme koprem a podáváme.

 

 

Sdílejte