Bábovičky s jahodami a skořicí

Sladká tečka za dobrým jídlem, kterou vyšvihnete rychle.

2-4 porce / 35 minut

Potřebujeme
180 g hladké mouky
1/2 kelímku smetany
3 vejce
100 g změklého másla
1/2 čajové lžičky mleté skořice
180 g jahod
1/2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
110 g moučkového cukru
1 citrón
silikonové formičky

Postup
1. Vymažeme formičky máslem.
2. Nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme z něj šťávu.
3. V míse smícháme mouku, kypřicí prášek do pečiva, skořici a jahody.
4. Utřeme máslo s cukrem, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citrónu, smetanu a vejce.
Smícháme s moukou a ostatními surovinami a zpracujeme hladké těsto.
5. Pomocí lžíce vložíme těsto do formiček a ty pak vložíme do hrnce. Zavřeme víko hrnce
a v programu OVEN (Příprava v troubě) nastavíme čas 35 minut. Po upečení opatrně
vyjmeme formičky z hrnce a necháme chvilku vychladnout, poté vyklopíme na talíř.
6. Bábovičky posypeme moučkovým cukrem.

Sdílejte